Skip to main content
BlogContentmarketing

De zeven belangrijkste stappen voor een goed LinkedInprofiel

Jouw LinkedIn-profiel is je online visitekaartje. Het is niet alleen een online CV, maar een platform om het zakelijke netwerk te onderhouden. Én om sales binnen te halen.

Zo behoor ik met mijn LinkedIn-profiel bij de beste 2% in mijn bedrijfstak en haal ik mede daardoor zo’n 95% van mijn omzet uit LinkedIn. Zelf ook aan de slag met LinkedIn? Ik help je op weg met de 7 belangrijkste stappen.

Stap 1: jouw profielfoto

Slechts twee seconden zijn er nodig om een eerste indruk te maken. Of te krijgen. Daarom is een goede profielfoto enorm belangrijk – zeker op LinkedIn! Maak je een foto voor LinkedIn? Denk dan aan de volgende tips:

  1. Sta alleen op de foto
  2. Zorg dat je herkenbaar in beeld bent
  3. Gebruik een recente foto
  4. Kijk recht in de camera

Stap 2: stel een bannerfoto in

Een bannerfoto geeft sjeu aan je profiel. Ook mooi: je kunt er een zakelijke foto in kwijt. Of nog mooier: laat de bannerfoto aansluiten op jouw profielfoto. Maak er in ieder geval gebruik van!

Stap 3: maak een profiel-URL

LinkedIn genereert een standaard code voor jouw profielbenaming. Deze kan je ook persoonlijk maken, gekoppeld aan jouw naam. Het voordeel hiervan is dat je beter vindbaar bent in Google én het staat professioneler.

Stap 4: maak een aantrekkelijke kopregel

In de kopregel geef je je functie weer. Je vat hierin jouw werk en specialisme samen. Dit kan je vrij basis doen ‘Secretaresse bij organisatie X] of je pakt het creatiever aan ‘Rechterhand van de directie | Organisatie X’. Je kan ook tekstsymbolen of iconen gebruiken, maar hou het wel zakelijk.

Stap 5: de samenvatting vullen

Dit is een van de belangrijkste onderdelen van je profiel, maar ook meteen het lastigst om in te vullen. In een samenvatting stel je je voor, maar geef je ook aan wat je voor een ander kan betekenen.

Een korte en persoonlijke samenvatting wordt sneller gelezen, helemaal als je met een opvallende zin of een mooi citaat begint. Sluit af met een CTA en als je wilt, kan je je contactgegevens delen.

Stap 6: denk aan de SEO-waarden

Als je in je samenvatting je specialismen samenvat, zal je beter vindbaar zijn op die specialismen. Als je dit ook verwerkt in de volgende punten, ben je nog beter vindbaar:

  1. Aanbevelingen
  2. Kopregel
  3. Werkervaring
  4. Geselecteerde specialismen

Stap 7: omschrijf jouw werkervaring

Bij de werkervaring geef je niet alleen het bedrijf en de functie weer, maar vertel je ook wat de functie inhoudt. De volgende punten zijn handig om te weten:

  • Voeg de belangrijkste werkervaringen toe, bijbanen worden naar mate de lengte van je carrière minder interessant
  • Korte opsomming van de belangrijkste werkzaamheden
  • Werk met bulletpoints of opsommingen
  • Geef ook jouw promoties weer binnen je werkervaring

Zo werkte ik mij in mijn eerste baan op van junior naar strateeg. Het zou dan een beetje oneerlijk zijn om alleen maar aan te geven dat ik vier jaar als strateeg heb gewerkt. Toch gebeurt dit vaak.

Natuurlijk heeft LinkedIn nog veel meer mogelijkheden, maar met deze stappen heb je al een mooie basis staan. Kom je er toch niet uit? Trek dan even aan de bel. Ik geef regelmatig trainingen van één dagdeel om basisprofielen om te toveren tot ware parels.

Wil je juist meer halen uit een bedrijfspagina op LinkedIn?