Tijd om kennis te maken. Aangenaam, Willeke Stam.

Lees verder

We kennen allemaal het mandje van Tichelaar en Maxim wel, toch?

”Willeke Stam, marketingstrateeg met specialisme op merkstrategie, contentmarketing en online campagnes.”

”KORTER!”

”Willeke Stam, marketingstrateeg”

”KORTER!”

”Marketingstrateeg!”

Zo, dat was kort, maar dat werkt niet zo goed voor de SEO-waarde van mijn site. Dus hieronder een uitgebreid stuk tekst, voor als bovenstaande te kort door de bocht was.

Aangenaam!

Als klein Willeke’tje wilde ik graag klaar-over of zangeres worden. Dat eerste is gelukt, maar aan het tweede ben ik nooit begonnen. Niet vanwege mijn beperkte zangkunsten, maar vooral vanwege het feit dat ik al heel vroeg mijn droombaan voor ogen had. Marketeer. En die droom is zeker werkelijkheid geworden.

Altijd was ik al met marketing bezig. Op de middelbare school schreef ik mijn jaarwerkstuk over de vier P’s, en tijdens schoolvakanties deed ik ervaring op bij marketingafdelingen. Ook had ik eigen (zeer succesvolle) socialmedia-accounts, puur om te oefenen.

Mijn enthousiasme en gedrevenheid zijn vrij tekenend voor mij als persoon. Als ik iets doe, doe ik het voor 100%. Halfbakken werk? Daar krijg ik de kriebels van. Ik stel doelen en ga ervoor.

Wat je kunt verwachten als je mij inhuurt? Nou, een flinke dosis creativiteit – iets wat soms wordt afgewisseld door wat onhandigheid. Zo struikel ik regelmatig, laat ik wéér mijn laptoplader slingeren of gooi ik wel eens koffie om. Ooit ‘viel’ ik zelfs een deuk in de auto van een collega. Met mijn kin. Wie kan dat nou zeggen?

Deze onhandigheid compenseer ik overigens door heel gestructureerd te werken. En door alles te onderbouwen met data. Ik verdiep me in doelgroepen, duik in wetenschappelijke rapporten en maak altijd meetbare doelstellingen. Zo zorg ik ervoor dat ik aan de hand van data, iets heel creatiefs en daarmee succesvols kan neerzetten.

Verder ben ik nuchter, hou ik van snelheid en heb zelden last van stress. Ook ben ik betrokken, meegaand en ontzettend eerlijk. Ik schroom er niet voor om de waarheid te vertellen. Altijd verpakt in nette woorden, maar als ik vind dat jouw marketing kant nog wal raakt, dan zeg ik het gewoon. Dat kan even pijn doen, maar ik help je graag om je marketing weer voor de volle 100% op orde te krijgen.

Referenties

Binnen B2B-marketing draait het altijd om bewijslast. En die heb ik toevallig.

Mijn marketingcarrière begon ik bij het leukste contentmarketingbureau van Nederland: Crowdmedia. Hier draaide ik online campagnes, zat ik achter social media-knoppen en zette ik contentstrategieën op. Opdrachtgevers waren onder andere Centraal Beheer, Harley Davidson, Avero Achmea, Salland Verzekeringen, I Love Beauty en Wensink Automotive.

En toen kwam de stap naar ZZP’er: een schot in de roos! Ik zet marktstrategieën op, houd me bezig met contentmarketing en draai online campagnes met strakke KPI’s. Allemaal dingen waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Een greep uit mijn opdrachtgevers: Brandfactory’12, Frapack Packaging, LeadLogic, Veluvine, Teeling Petfood, Bella Ciao, MixCom en CruiseTravel.

Als ZZP’er ben ik als interim adviseur verbonden aan een digital marketingbureau, waar ik echt los kan gaan met cijfertjes. Een zeer, zeer fijne combinatie.

”Ik heb samenwerken met Willeke écht als een feestje ervaren! Naast de basis die je van een professional mag verwachten (een flinke dosis inhoudelijke kennis en een prettige werkstructuur) kun je bij Willeke rekenen op nét dat beetje extra. Denk hierbij aan een persoonlijke en betrokken houding. ”

”Mensen willen zekerheid en een review van een vreemde vormt een belangrijke bron van zekerheid.” (Beatrice Mac Donald) Dus, benieuwd naar wat de mensen met wie ik werk over mij zeggen? Lees gerust meer recensies op mijn LinkedIn. Klik!

Ondernemer vanaf mijn zesde 😉

Mijn ondernemerscarrière begon eigenlijk al op de stoep van mijn oma, toen ik zes jaar was. Haar stoep bevond zich op een A-locatie voor de plaatselijke braderie. Iedere woensdag in de zomervakantie stond ik daar, keer op keer, om 06.00 uur met mijn verkoopwaar op een kleedje klaar. Ik had een hotline op de vaste telefoon met mijn business assistent (lees: mijn vader) die, iedere keer als ik belde, vanuit de opslag extra voorraad kwam brengen. Eigenlijk doe ik vandaag de dag niet veel anders, alleen ‘verkoop’ ik nu een dienst en heb ik mijn uren als ‘voorraad’.

Naast mijn werk als freelancer, ben ik ook oprichter en mede-eigenaar van Buro Aangenaam. Want hoe leuk ik freelancen ook vind, het opbouwen van een bedrijf samen met een team vol knappe koppen is óók ontzettend leuk. Bij Buro Aangenaam helpen we organisaties op te vallen tussen al die andere organisaties die óók nieuwe medewerkers zoeken. Hoe we dat doen? Aan de hand van een goede werkgeverspositionering, de inzet van content marketing en een strategische inzet van campagne management. Check, check, check. Een heleboel overeenkomsten met mijn freelance-aanpak dus! Klik!

En dit is niet leuk

Dit soort pagina’s zijn altijd geënt om jezelf zo aantrekkelijk mogelijk weer te geven. Zoals ik al schreef ben ik ontzettend eerlijk, dus waarom zal ik mijn minder leuke kanten dan niet delen? Weet je meteen wat je in huis haalt.

De telefoon oppakken doe ik niet zo vaak. De kans is groter dat je een voicemail krijgt, want ik neem a) niet op als ik in afspraak zit – en dat zit ik vaak, b) laat mijn telefoon vaak slingeren. Controle is iets waar ik van hou. Ik werk samen met collega’s, maar wil altijd zelf betrokken blijven bij een project. En dan heb ik toch altijd weer ‘tips’ hoe iets beter kan. Irritant zeg. Geduld is een schone zaak. Ik ben ontzettend geduldig met dingen uitleggen, mensen ergens in meenemen. Maar moet ik die printer aansluiten? Laat maar, daar heb ik echt het geduld niet voor. Tijd, niet echt een eigenschap maar doordat ik mezelf niet kan verzesvoudigen neem ik vaker niet dan wel een project aan. Want altijd – dag in, dag uit – alleen maar werken, dat laat ik graag over aan een ander. Op zaterdag ga ik naar de dansles van mijn dochter en ’s avonds lees ik een boek (of soms een marketingblog).

En wat onderscheidt mij dan van al die anderen?
Grofweg heb je twee soorten marketeers; creatievelingen en datanerds. Ik ben beide en dat is best bijzonder. Alleen met data weet je wat je doet en alleen met creativiteit onderscheidt jouw bedrijf zich van de rest.
Tot hier gekomen?
Mooi.
Lees dan meer over mijn werkwijze.