Contentmarketing

Zo zet je jouw LinkedIn bedrijfspagina in

By 28 december 2021 december 30th, 2021 No Comments

Met ruim 7,8 miljoen accounts is Nederland koploper in het gebruik van LinkedIn. Een kleine rekensom laat zien dat 80% van de beroepsbevolking op LinkedIn zit. En dat biedt een walhalla aan kansen dus! Maar hoe kan jouw organisatie hierop inspelen? Ik deel de vijf belangrijkste stappen voor een succesvolle bedrijfspagina.

Stap 1: bepaal wie je wilt bereiken

Je kan je bedrijfspagina inzetten voor verschillende doelen. Zo kun je bestaande of potentiële klanten bereiken, maar er ook voor kiezen om je te richten op bestaande en nieuwe medewerkers. Als je weet wie je wilt bereiken, weet je ook welke aanspreektoon je moet hanteren. Een potentiële klant spreek je immers anders aan dan een nieuwe medewerker.

Stap 2: bepaal doelen

Goed, je weet wie je wilt bereiken. Het is tijd om dit tastbaar te maken met doelstellingen. Denk bijvoorbeeld aan merkbekendheid onder de doelgroep of zichtbaarheid onder nieuwe medewerkers.

Je kunt ook als doel hebben om via LinkedIn bezoekers naar je website te trekken. Stuur dan op een gemiddelde interactieratio van 5% en een gemiddelde CTR van 2,5%. Houd daarnaast voor ogen hoeveel procent van je doelgroep je maandelijks wilt bereiken.

Stap 3: contentthema’s inzetten

Als je weet voor wie je jouw content schrijft, is het goed om te onderzoeken wat de interesses van jouw doelgroep zijn en waarom ze actief LinkedIn gebruiken.

Zo gebruikt een decision maker LinkedIn voor het doen van onderzoek, het vinden van nieuwe producten en diensten, en om op de hoogte blijven van trends en ontwikkelen. Maar geldt dat ook voor jouw doelgroep?

Als je weet wat jouw doelgroep beweegt, kun je daarop contentthema’s gaan ontwikkelen. Contentthema’s, ook wel contentformats genoemd, zijn de hoofdonderwerpen van de berichten die je gaat plaatsen. Richt je je op de decision maker? Dan kun je de trends en ontwikkelingen in je vakgebied delen en geef je een kijkje achter de schermen bij het maken van nieuwe producten. Andere contentformats zijn mijlpalen, feiten, take-over, cases, historie en inhakers.

Stap 4: schrijf het juiste bericht

Door het ontwikkelen van contentthema’s is het makkelijk om berichten te schrijven. Maar als je zo’n bericht schrijft, waar moet je dan op letten? Berichten van rond de 80 karakters scoren goed, al helemaal als er ook hashtags, een afbeelding, video of GIF aan is toegevoegd. Het is goed om in ieder geval eens per week een bericht op de pagina te plaatsen, op tijden dat jouw doelgroep online is.

Stap 5: stuur op interactie

Als je bericht is geplaatst, is het nog niet klaar. Reageer altijd op de reacties die onder een bericht komen te staan. Een like kan al voldoende zijn, maar een reactie is vaak nog beter.

Wordt je bericht geliked door een potentiële klant of potentiële werknemer? Dan kun je diegene ook met je persoonlijke profiel een connectieverzoek sturen. De afdeling sales of HR/recruitment kan dit vervolgens op een laagdrempelige manier opvolgen.

Zin in nog een tip? Als je bovenstaande op orde hebt, kun je nog kijken of je jouw werkwijze nóg efficiënter kan maken. Maak bijvoorbeeld een contentkalender, gebruik een tool om in te plannen, schrijf de contentthema’s in één keer en ontwerp de afbeeldingen via Photoshop of Canva.