Op een doeltreffende
manier jouw nieuwe
klanten bereiken.

Lees verder

Online campagnes

Het bereiken van jouw potentiële klanten met online campagnes

Online is natuurlijk het medium om de interactie aan te gaan, maar hoe bereik je jouw klanten op de juiste manier? Aan de hand van een strategie en de inzet van media kan je bereiken wie je wilt!

De strategie van online advertising

Zomaar media inzetten op een brede doelgroep, daar hou ik niet van. Nee, ik help je graag om jouw doelgroep te bereiken op een efficiënte en doordachte manier. Zo schiet je niet met hagel, maar bereik je precies wie je wilt. Dit doe ik aan de hand van de volgende fases:

1: Touch
Het is tijd voor de eerste kennismaking onder een bredere doelgroep! In de eerste fase zorg je ervoor dat jouw bedrijf opvalt en blijft hangen met een bepaalde boodschap.

2: Tell
Bereikten we in de touch nog een bredere doelgroep, het is nu tijd om meer te focussen. We richten een specifiekere boodschap op mensen die al in aanraking zijn geweest met de touch én interesse in jouw bedrijf of product hebben getoond.

3: Sell
Tijd om te knallen! De consument heeft jouw bedrijf leren kennen, producten of diensten bekeken en nu richten we ons op de lead. Dit kan een offerteaanvraag, contactmoment of daadwerkelijke aankoop zijn.

4: Care
Bestaande klanten kan je makkelijker bereiken dan nieuwe klanten, daar zit dus potentie. In de care-fase kijken we of we de klant kunnen behouden en kunnen sturen op een herhaalaankoop.

Deze strategie is gericht op de customer journey van de klant. De wattes? De zogenaamde klantreis; de stappen die iemand nodig heeft om tot een aankoop of aanvraag te komen. Het draait om de juiste boodschap op het juiste moment.

Online advertising inzetten voor jouw bedrijf

Van B2B en van B2C; ik heb heel wat vlieguren gemaakt binnen online campagnes. Ik kan je op de volgende manieren verder helpen:

1. Online strategie

Het opstellen van een ijzersterke strategie en creatief concept waarin staat aangegeven welke boodschap je op welk moment en welk kanaal onder welke doelgroep kan inzetten. Natuurlijk inclusief doelen. Je moest deze zin twee keer lezen hè? Zo complex (en belangrijk) is een goede opbouw!

2. Online advertising

Het daadwerkelijk opbouwen, monitoren, meten en bijsturen van de campagne aan de hand van de vooraf bepaalde online strategie.

3. Samenwerking

Ik werk samen met jouw marketeer om de campagne draaiende te krijgen en de fijne kneepjes van het online adverteren over te dragen.

Oh en niet geheel onbelangrijk; mij zal je nooit een campagne zien inzetten zonder voorgestelde doelstellingen. Ik bereken altijd aan de hand van de grootte van de doelgroep en het budget een KPI door. Zo is vooraf duidelijk hoeveel een lead mag kosten.

Nog even kort samengevat
Met online campagnes kan je bereiken wie je wilt! Tof, maar hoe doe je dat op een efficiënte manier zonder je geld te verspillen? Door een strategisch campagneplan, een creatief concept en het tussentijds bijsturen.
Benieuwd wat online campagnes voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Ik help je graag verder.