ColumnMerkstrategie

De toegevoegde waarde

By 28 december 2021 februari 15th, 2022 No Comments

Een tijdje geleden ging ik vreemd. Tenminste zo voelde het.

Want na jaren bij dezelfde kapper, koos ik dit keer voor een andere. En dat voelde een beetje als verraad.

Het kwam namelijk zo, een vriendin haalde me over. Haar belangrijkste argument: haar kapper was ook goed, en ruim twee tientjes goedkoper. Dus daar ging ik, want proberen kan altijd.

En mijn vriendin had gelijk. De kapper was goed. Ze knipte mijn haar in een leuk modelletje, de kleur was mooi en de dame in kwestie was ook nog eens erg vriendelijk. Kat in het bakkie, zou je denken.

Niets is minder waar. Want ik miste de fijne muzieklijst via Spotify, de lekkere barista-achtige cappuccino en van deze stoel kreeg ik rugpijn.

En dus stond ik een paar weken daarna weer bij mijn oude, vertrouwde kapper. Met hangende pootjes, dat wel, en twee tientjes extra in de zak. En terwijl ik mij installeerde in de stoel en genoot van een goede kop cappuccino besefte ik me: het is de toegevoegde waarde die het ‘m doet. Bij beide kappers was de basis meer dan prima, maar die toegevoegde waarde maakt het verschil.

En precies dat is de kern van marketing. De toegevoegde waarde als onderscheid van een organisatie naar voren brengen. Mooi vak, hè 😉

Zo, dat was kort maar krachtig.
Zin in meer van dit?